Kneading yeast dough
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Una misma palabra, distintas formas de imaginarla. Así es el pan, un alimento que ha existido con el ser humano desde la prehistoria. Depende de donde nos encontremos en el planeta, la palabra pan puede adquirir incluso diferentes nombres y formas. Aquí te presentamos las más emblemáticas.

Focaccia

Su nombre deriva directamente del latín focus, que quiere decir fuego. Se dice que los inventores de este pan fueron los fenicios o griegos, quienes ya lo preparaban. Tiene una textura suave y esponjosa, de ahí que es gran acompañante del aceite de oliva y el vinagre.

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Baguette

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Repost @apieceofbread #chefsgossips One year ago @joeyenggg stepped off a plane from Singapore, and, quite literally, came straight to work at Apiece. In the intervening year she's proven to be one of the best people I've ever worked with. Ever. Her work ethic — dogged, tireless — has unspeakable depths, as does her curiosity and desire to learn as much as possible. In this way, she reminds me of myself: when she's not at work, she's working. Like me, this will be her métier for life. Of all the people who've come through my bakery's door, she is the one I would infinitely re-hire. She's a sniper on the bench, while mixing, while baking. She's undeterred by hard, hard work, and just keeps going. Her dough sense is fantastic. She's also one of the funniest people I know. I say all this because she's not sure where to go next. (She has a love of German breads, so I'm pushing Germany.) If she shows up at your door, just say yes. She's so humble, so unassuming, I imagine most people would overlook her. That'd be a mistake, because she has more talent than most bakers I've met. #fla #oi #boithebagels #ohsheet #ontheoven #spectacles #cornstem #bread #baguette #baker #bake #baking #boulangerie #boulanger #pain #flour #farine

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Es prácticamente un símbolo nacional de Francia y es que se le puede encontrar por todas partes: desde postales, hasta en restaurantes y casas. De hecho, incluso existe un decreto francés que fue promulgado en 1993, en el cual se establece que el pan de tradición debe de estar hecho de masa fresca preparada con harina de trigo, levadura, agua y sal.

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Naan

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Many of you have had a lot of love for my super easy naan bread recipe lately! 💞 It's no wonder, they're tasty, light and fluffy. They're also ready in just 15 minutes with 4 ingredients! Easily vegan and/or gluten free. ⭐⭐⭐⭐⭐ “Amazing! The whole family loved them. I spread some garlic butter over the top before serving. I will never buy naan bread again!” – Jan ⭐⭐⭐⭐⭐ “I made your naan breads last night. My friends ‘who are foodies’, were blown away. Thank you. I’ll never buy them again xx” – Sarah⁣ ⭐⭐⭐⭐⭐ “Love these vegan naan!! We’ve made them a couple times with soy yogurt as my son has a milk/dairy allergy. Have also made them into mini pizzas after frying. Delish recipe! Thanks!” – Darcy 👉🏻Get the recipe via the link in my profile. ⁣⠀ #naan #naanbread #flatbread #easyrecipe #currynight⁣⠀ https://veggiedesserts.co.uk/quick-and-easy-naan-bread-recipe-yeast-free/

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En India, los locales acompañan sus alimentos con naan, un tipo de pan bastante plano que utiliza levadura y se cocina sobre una plancha plana o cóncava dentro de un horno llamado roti. Su textura es una mezcla entre suave y crujiente.

Lavash

Forma parte de la tradición culinaria de Armenia. Hacerlo se considera un arte, ya que solamente pueden realizarlo un grupo reducido de mujeres, quienes mezclan harina de trigo y agua para hacer esferas que luego convierten en láminas finas para hornearlas dentro de un horno de barro con forma cónica. Suele consumirse en bodas y utilizarse como envoltura de quesos, hortalizas o carne.

Baozi

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Bakpao uda keluar dari sauna 😁 Happy weekend ❤ Homemade Bakpao / Chinese steamed buns / Baozi Resep Bakpao Bahan biang: 350g tepung protein rendah 200ml air dingin 1 sdm gula 3g ragi – Campur bahan diatas sampai membentuk adonan padat tutup dengan plastic wrap, biarkan 2 jam suhu ruang atau semalaman di kulkas. Bahan utama: 150g tepung protein rendah 100g gula 3g ragi 50g tepung tengmien 50g air dingin (bisa ditambahkan 1-2sdm) 6g baking powder double acting 5g garam 75g mentega putih Cara: 1. Campur bahan biang dengan bahan utama kecuali mentega putih dan garam ulen sampai 1/2 kalis. 2. Tambahkan mentega putih dan garam ulen sampai kalis elastis. 3. Timbang adonan @50g (sesuai selera masing2) bulatkan, tutup dengan plastik wrap dan diamkan 10-15 menit, beri isian dan alas dengan kertas bakpao. 4. Biarkan adonan mengembang kira2 +/- 45 menit sampai 1 jam dari pertama kali diisi, sistem mengukus itu dari yang pertama di isi terlebih dahulu. 5. Kukus selama 10 – 12 menit tergantung ukuran bakpao, pastikan air sudah mendidih sebelum masukkan bakpao. Kukus dengan klakat atau steamer jangan sampai terkena tetesan air kukusan. Jangan kelamaan proofing akhir, hasil bakpao bisa jadi kempes. #homemade #homemadebao #breakfast #steamedbuns #包子 #chinesesteamedbun #steamedbao #baozi #dimsum #tutorial #chinesesteamedbun #chinesefood #foodpics #foodshare #foodgallery #doyanbaking #cakedankue #bikinsendiri #bisabikin #bakpaodaging #cemilan #bakpaohomemade #bakpaoayam #bakpaokacangijo #bakpaoenak #bakpao #bakpaocoklat #bakpaolovers #sarapan #bakingbyfenz

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Forma parte de la cultura gastronómica de China. Este bollo no cuenta con corteza, ya que es cocido generalmente al vapor. Su textura suave es perfecta para ser rellenada con carne de cerdo y jengibre o solo con vegetales.